Monday 1 February 2010

peace house 2

Xin Chao!

Efter att ha hamtat varat baggage gick vi ut mot ankomsthallen dar hundra glada viatnameser stod och vantade pa sina nara och kara, dar i vimlet sag vi lilla smala Andy med skylten Volunteers for peace Vietnam Erika Regner och Stina Helsen.

Efter en bumpy ride kom vi fram till var lila lya, peace house 2 (det finns en etta) Vi har ett eget rum, standarden ar ratt hog, bortsett fran Erikas vanner i sangen. Vietnams motsvarighet till Svenska silverfiskar. De bor sex stycken andra i huset, Andy (han har varit har i ett och ett halft ar och organiserar) resten ar, Tuan, Matt, Anna, Katie och Marina fran lite har och var i varlden i olika aldrar. Vanliga toaletter och varmvatten finns, till och med tvattmaskin har vi. Vi har en kock som ar har varje dag och lagar lunch och middag.

Idag har vi fatt en orientation i omradet, halsat pa det andra volontarboendet samt haft en lektion i vietnamesiska.
Det finns sex olika satt att uttala a, hogre ton, lagre ton, snabbt, ojamt, langsamt och ett till som vi inte tyckte skiljde sig fran nagot av de andra fem (som om det var speciellt stor skillnad pa dom andra heller..)
Sa om ni vill glansa med lite vietnamesiska sa kan ni dra till med: ten toi la Stina, toi muoi tam tuoi = hej jag heter stina och jag ar arton ar!

Imorgon blir det city tour med Katie och en local volonteer som heter Hieu, dom har over hundra local volunteers som bor och studerar samtidigt som de hjalper till.

Och ja, trafiken ar ett helvete, dessutom bygger dom om vagarna i halva staden och nej ingen bryr sig om trafikreglerna. Vill saga hjalm, gron gubbe, filer, korriktning och allt annat som ar sjalvklart hemma. Om man ar tillrackligt nykter for att kora avgor man sjalv...

Talk to you soon XOXO

Tam biet

No comments:

Post a Comment