Monday 1 March 2010

En bra dag i Saigon


Frontseat pa bussen, bredvid chaufforen, massa trafik



Lilla gubben i Stinas glasogon



Erika och Sau, varldens busigaste tjej



Stina och Ya ocksa en busig kille



Erika och massa busungar





Dagen borjade bra, nya volontarer har kommit, vi fick frontseat pa bussen, barnen var superglada pa barnhemmet och vi fick skypa med Mickan!

Det borjade med att alla nya volontarer hade orientaion i vart vardagsrum, samma som vi hade forsta dagen vi kom hit. Det var nagra nya ansiktet bland annat Megan, Lottie, Dawey, Janice, Shoko, de flesta i var alder faktikst, sa det var kul. Efter att vi hade halsat fick vi presentera oss in for gruppen, beratta om vad vi tyckte om barnhemmet etc.

Sen var det dags att ga till bussen och jag vet inte om vi har berattat hur vidrigt det ar att ga till bussen varje morgon men det ar varmt, dammigt, och langt. Iallafall idag gick vi som vanligt den langa biten och bussen kom precis nar vi kom till busshallplatsen, inte nog med det vi fick frontseat (vi satt brevid chafforen) dar det flaktade riktigt skont.

Sen var det lekdags igen pa barnhemmet och idag var alla barn dar, ibland ar ngra kvar i sina rum om dom ar sjuka eller sa men idag var det fullt hus och alla var pa bra humor. Vi fick mysa och leka med vara favoriter, Sue och Ya bla. Imorgon ska vi forsoka oss pa att prata med skoterskerna och ta reda mer om namn, alder och tillstand pa alla barn.

Efter en god middag avslutade vi dagen i andra huset dar numera alla ungdomar bor forutom vi. Dar hangde vi pa kvallen och knot lite band med de nykomna gasterna. Fick aven skypa lite med Mikaela Rosen, jippi, och bada vi chattade lite med vara syskon.

Nu ska vi sova, tillbaka till barnhemmet imorgon samt kanske vi ska ut och ta nagra ol med ungdomsganget!

Have fun!

1 comment:

  1. Woop woop! Gud, det låter som en jobbig väg att gå. Värme... Här blir man nedstänkt av iskallt, smutsigt slask. Mycket softare... not. När styr VI skype igen då? va va va? /hets-moral-damp-kärringen sundevall

    ReplyDelete